Meloxicam (Metacam) voor honden: Gebruik, dosering en bijwerkingen - Hondenrassen, deskundig huisdieradvies, zorg en gezondheid. (2024)

Meloxicam, ook bekend onder de merknaam Metacam, is een medicijn dat gebruikt wordt om pijn en ontstekingen te verminderen bij honden die lijden aan aandoeningen zoals artrose. Mobic is de menselijke versie van meloxicam, maar is niet uitwisselbaar met Metacam en mag niet aan honden worden gegeven.

Het medicijn is door de FDA goedgekeurd voor gebruik bij honden en verkrijgbaar op voorschrift van een dierenarts. Naast de behandeling van veel aandoeningen, kan het ook worden voorgeschreven aan honden na een operatie om de pijn te verminderen. Volg de richtlijnen van uw dierenarts voor het gebruik bij uw hond strikt op.

Meloxicam (Metacam) voor honden: Gebruik, dosering en bijwerkingen - Hondenrassen, deskundig huisdieradvies, zorg en gezondheid. (1)

Met het recept van uw dierenarts kunt u de medicijnen voor uw hond gemakkelijk online krijgen via Chewy’s Pharmacy. De recepten voor uw huisdier worden binnen een week bij u thuis afgeleverd. U kunt uw huisdierrecepten zelfs toevoegen aan Autoship, zodat u er nooit meer aan hoeft te denken om navullingen te bestellen.

Klik hier om door Chewy’s Pharmacy te bladeren voor de gezondheidsbehoeften van uw huisdier, en klik hier om meloxicam te kopen met het recept van uw dierenarts!

Hier is wat u moet weten over het gebruik, de dosering en de bijwerkingen van meloxicam bij honden.

Gebruik van meloxicam voor honden

Meloxicam (Metacam) voor honden: Gebruik, dosering en bijwerkingen - Hondenrassen, deskundig huisdieradvies, zorg en gezondheid. (2) (Afbeelding Credit: Getty Images)

Dierenartsen schrijven meloxicam meestal voor om honden te behandelen tegen ontstekingen, pijn en stijfheid door artrose, maar het kan ook symptomen van andere spier- of botaandoeningen behandelen. Het werkt door de hormonen in het lichaam die pijn en ontsteking veroorzaken te verminderen, en als NSAID doet het dit zonder gebruik te maken van steroïden.

Lees ook Zweten honden? Hoe blijven ze koel?

Dierenartsen schrijven soms meloxicam voor om de pijn bij honden na een operatie of recente verwonding te verminderen. Het medicijn kan zowel chronische aandoeningen als kortdurende, acute pijnsymptomen en ontstekingen behandelen.

Dosering van meloxicam voor honden

Meloxicam (Metacam) voor honden: Gebruik, dosering en bijwerkingen - Hondenrassen, deskundig huisdieradvies, zorg en gezondheid. (3) (Afbeelding Credit: Getty Images)

Het volgende is een richtlijn voor typisch gebruik van het medicijn bij honden en mag niet in de plaats komen van het advies van uw dierenarts voor uw individuele huisdier.

Het is belangrijk dat u zich houdt aan de dosering die uw dierenarts aanbeveelt. Overdosering kan leiden tot symptomen zoals braken, duizeligheid, flauwvallen, hoofdpijn, toevallen, hartstilstand, vertraagde ademhaling of andere ernstige bijwerkingen.

De gebruikelijke dosering van meloxicam voor honden is .09 tot 0,1 mg per pond op de eerste dag van de behandeling, gevolgd door .045 tot 0,05 mg per pond oraal toegediend eenmaal per dag daarna.

De gebruikelijke sterkte van meloxicam is 7,5 mg per tablet, en uw dierenarts kan u instructies geven over hoe u de dosering van uw hond goed kunt afmeten. Tabletten kunnen met of zonder voedsel worden gegeven, maar uw hond moet de hele dag door voldoende toegang hebben tot vers, schoon water.

Metacam kan ook in vloeibare vorm aan het voer van uw hond worden toegevoegd, en uw dierenarts kan u adviseren welke vorm van meloxicam het beste is voor de behandeling van de individuele aandoening van uw hond.

Uw dierenarts kan de dosering aanpassen op basis van de reactie van uw hond op het medicijn, met als doel een zo laag mogelijke dosis te geven die nog steeds effectieve verlichting van de symptomen geeft.

Lees ook Kunnen honden gummibeertjes eten? Zijn gummibeertjes veilig voor honden?

Meloxicam is ook verkrijgbaar in een oplossing die geïnjecteerd kan worden. Uw dierenarts kan u verdere instructies geven over het veilig toedienen van deze oplossing.

Bijwerkingen van Meloxicam bij honden

Meloxicam (Metacam) voor honden: Gebruik, dosering en bijwerkingen - Hondenrassen, deskundig huisdieradvies, zorg en gezondheid. (4) (Afbeelding Credit: Getty Images)

De meest voorkomende bijwerkingen van meloxicam bij honden zijn gastro-intestinale verstoringen, net als bij andere NSAID-medicijnen. Als de symptomen extreem of alarmerend worden, moet u contact opnemen met uw dierenarts. Mogelijk willen ze de dosering aanpassen of een alternatieve behandeling zoeken.

Hier zijn enkele veel voorkomende bijwerkingen van meloxicam:

  • Zwarte of bloederige ontlasting of diarree
  • Bloed in het braaksel
  • Zwelling of gewichtstoename door vochtretentie
  • Toegenomen dorst of meer plassen
  • Vermoeidheid of zwakte
  • Geelzucht (geel worden van huid, tandvlees of ogen)
  • Jeuk
  • Buikpijn of gevoeligheid
  • Gewichtsverlies
  • Maagzweren
  • Gedragsveranderingen

Zoals bij bijna alle medicijnen bestaat er een risico op een allergische reactie die tot anafylaxie kan leiden. Als u de tekenen van een allergische reactie ziet, waaronder zwelling, ademhalingsmoeilijkheden of netelroos, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Puppy’s of honden die zwanger zijn of borstvoeding geven, mogen geen meloxicam innemen. U moet uw dierenarts laten weten of uw hond andere medische aandoeningen heeft, vooral nier- of cardiovasculaire aandoeningen.

Uw dierenarts moet ook op de hoogte zijn van alle medicijnen die uw hond gebruikt, zelfs vrij verkrijgbare medicijnen, omdat deze slecht kunnen reageren met meloxicam.

Klik hier om meloxicam voor uw hond te kopen met een recept van uw dierenarts!

Meloxicam (Metacam) voor honden: Gebruik, dosering en bijwerkingen - Hondenrassen, deskundig huisdieradvies, zorg en gezondheid. (5)

Pet Parents kunnen ook gebruik maken van Chewy’s telehealth service, Connect with a Vet om online in contact te komen met gediplomeerde dierenartsen om alle huisdiergerelateerde vragen en problemen te beantwoorden! Met Connect with a Vet (gratis voor klanten met autodistributeurs) kunt u tussen 8.00 en 23.00 uur ET rechtstreeks chatten met een gediplomeerde dierenarts om vragen te beantwoorden, advies te krijgen, zorgen te bespreken over de gezondheid en het welzijn van uw huisdier en zelfs doorverwijzingen te krijgen naar uw plaatselijke dierenartsen of spoedklinieken.

Lees ook Blijft poep aan de vacht van uw hond plakken? Hier zijn een paar manieren om het te stoppen

Bekijk Chewy’s Online Apotheek en maak contact met een dierenarts!

Meloxicam (Metacam) voor honden: Gebruik, dosering en bijwerkingen - Hondenrassen, deskundig huisdieradvies, zorg en gezondheid. (2024)

References

Top Articles
Chattanooga Daily Times from Chattanooga, Tennessee
Control Tutorials for MATLAB and Simulink - Extras: Simulink Basics Tutorial
Spasa Parish
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
Sallisaw Bin Store
Black Adam Showtimes Near Maya Cinemas Delano
Espn Transfer Portal Basketball
Pollen Levels Richmond
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Things to do in Wichita Falls on weekends 12-15 September
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
Red Dead Redemption 2 Legendary Fish Locations Guide (“A Fisher of Fish”)
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
R/Skinwalker
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Cubilabras
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Amazing Lash Bay Colony
Juego Friv Poki
Dirt Devil Ud70181 Parts Diagram
Truist Bank Open Saturday
Water Leaks in Your Car When It Rains? Common Causes & Fixes
What’s Closing at Disney World? A Complete Guide
New from Simply So Good - Cherry Apricot Slab Pie
Drys Pharmacy
Ohio State Football Wiki
Find Words Containing Specific Letters | WordFinder®
FirstLight Power to Acquire Leading Canadian Renewable Operator and Developer Hydromega Services Inc. - FirstLight
Webmail.unt.edu
2024-25 ITH Season Preview: USC Trojans
Metro By T Mobile Sign In
Restored Republic December 1 2022
12 30 Pacific Time
Jami Lafay Gofundme
Wi Dept Of Regulation & Licensing
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
Crystal Westbrooks Nipple
Ice Hockey Dboard
Über 60 Prozent Rabatt auf E-Bikes: Aldi reduziert sämtliche Pedelecs stark im Preis - nur noch für kurze Zeit
Wie blocke ich einen Bot aus Boardman/USA - sellerforum.de
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
How To Use Price Chopper Points At Quiktrip
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 5926

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.